День фінансів, 1 червня: ставки від Южаніної (єврономерам), підвищення від УЗ (пасажирам), попередження від Кличка («героям» парковки) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 1 червня: ставки від Южаніної (єврономерам), підвищення від УЗ (пасажирам), попередження від Кличка («героям» парковки)

746
П’ятниця, 1 червня. У перший день літа нові ціни і рішення “гріли” далеко не всіх.
Літні ціни від УЗ. Залізничні квитки на потяги “Укрзалізниці” подорожчали з 1 червня на 6% в зв’язку з настанням літнього сезону. Ця зміна не є нововведенням, протягом року компанія регулярно підвищує або знижує ціну проїзду відповідно до різних календарних періодів. Нагадаємо, з 30 травня квитки на потяги в Україні подорожчали на 12%.
Гроші на звалище. З 10 червня кияни почнуть по-новому платити за вивезення сміття, що пов’язано з набранням чинності Законом України «Про житлово-комунальні послуги». Тариф залежатиме не від квадратних метрів (як зараз). Скільки ж доведеться заплатити – дивіться в докладній інфографіці.
Ставки від Южаніної. Парламентський комітет з питань податкової та митної політики розглядає можливість зміни ставок для розмитнення автомобілів на єврономерах. За словами глави комітету Ніни Южаніної, ставки будуть знижені. Зазначимо, зараз на новий автомобіль з об’ємом двигуна в 1,6 тис. куб. см акциз становить €427.
Кличко VS «герої парковки». У вересні набирає чинності новий закон про реформування сфери паркування транспортних засобів. За словами столичного мера, відсутність відповідальності за хаотичну парковку на вулицях міст призвела до критичної ситуації на дорогах. «У вересні закон набирає чинності. І можу говорити тільки одне: залишати свої авто в місцях, де це заборонено, буде досить дорого», – заявив Кличко.
Касове питання. Національний банк вніс зміни до порядку ведення касових операцій в національній валюті в Україні. Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем ​​її офіційного опублікування – 1 червня 2018.
«Металеві лещата» США. Опівночі 1 червня за вашингтонським часом набрало чинності рішення про введення США мита на сталь і алюміній для виробників із Європейського Союзу, Канади і Мексики.
«Хрещатик» у центрі. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжив терміни ліквідації банку «Хрещатик». Нагадаємо, ключовими власниками банку були Андрій Іванов, Микола Солдатенко і Київська міськдержадміністрація. А ліквідацію банку «Хрещатик» ФГВФО почав ще в червні 2016 року.
ID-посвідка на проживання. В Україні з 1 червня посвідка на проживання буде видаватися у формі ID-картки. Нові документи – у вигляді пластикових карток розміром 54 мм х 85,6 мм – будуть забезпечені безконтактними електронними носіями, на які будуть заноситися біометричні дані, оцифровані фото і підпис.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас