У слідства достатньо доказів для обвинувального акта у справі мера Одеси - САП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У слідства достатньо доказів для обвинувального акта у справі мера Одеси - САП

Кримінал
223
Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) ухвалили рішення про достатність зібраних доказів для складання обвинувального акта у кримінальному провадженні за підозрою міського голови Одеси Геннадія Труханова та службових осіб міськради у заволодінні коштами міського бюджету.
“30.05.2018 прокурори САП ухвалили рішення про достатність зібраних доказів для складання обвинувального акта у кримінальному провадженні за підозрою Одеського міського голови, службових осіб Одеської міської ради та інших осіб у вчиненні заволодіння коштами міського бюджету в особливо великих розмірах внаслідок придбання за завідомо завищеною ціною приміщень колишнього заводу “Краян”, – йдеться в повідомленні САП на сторінці у “Фейсбук” у п’ятницю.
Так, слідство встановило, що вартість будівель, зазначена у звіті про оцінку, замовлену керівником ТОВ “Еліт Девелопмент” як продавцем, і методика проведення оцінки була поставлена під сумнів одним з департаментів Одеської міськради, у зв’язку з чим проект рішення про купівлю приміщення за ціною 185 млн грн був завізований з зауваженнями”, викладеними окремим документом. Це приміщення менш ніж за два місяці до ухвалення міськрадою рішення про його купівлю за 185 млн грн придбала інша фірма за більш ніж 4 млн грн, її внесли в статутний капітал ТОВ “Еліт Девелопмент”.
Однак мер Одеси та його заступник на погоджувальній раді і на позачерговій сесії міськради повідомили депутатам завідомо неправдиву інформацію про ухвалення за результатами майбутнього голосування рішення тільки на дачу згоди на купівлю приміщення, а не про його купівлю за конкретною ціною, про готовність приміщення до використання і наявність в ньому ремонту типу “економ”, про створення в запропонованому до продажу приміщенні центру надання соціальних послуг у форматі “Прозорий офіс” згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів і, відповідно, співфінансування витрат на його ремонт та облаштування за рахунок коштів державного і місцевого бюджетів. Обґрунтування необхідності ухвалення рішення про придбання приміщення також стосувалося б і реалізації проекту “Європейська мерія”, якого насправді не існувало.
“В результаті приміщення придбано саме за 185 млн грн (що вдвічі перевищує ціну, встановлену в ході розслідування), однак предмет злочину – кошти в сумі 185 млн грн – були вчасно арештовані судом за клопотанням органу попереднього розслідування, погодженого з прокурором”, – вказали в САП.
За дорученням прокурора детективи Національного антикорупційного бюро України 31 травня відкрили восьми підозрюваним і їх захисникам матеріали досудового розслідування для ознайомлення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас