Туристи і футбольні фани за день витратили в Києві 50 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туристи і футбольні фани за день витратили в Києві 50 млн грн

Казна та Політика
934
За попередніми підрахунками міської влади, туристи і футбольні вболівальники, які приїхали до Києва, тільки в день фіналу футбольної Ліги чемпіонів УЄФА залишили в готелях і ресторанах столиці близько 50 мільйонів гривень.
Про це заявив мер міста Віталій Кличко, передає прес-служба КМДА.
«Ми все, що могли, зробили. Всі, хто до нас приїхав, були вражені і задоволені. Кияни, думаю, теж задоволені. Тільки в день проведення фіналу гості міста залишили в кафе, ресторанах і готелях близько 50 млн гривень», — цитується в повідомленні столичний градоначальник.
Він зазначив також, що президент УЄФА Александер Чеферін «дав високу оцінку нашому місту з підготовки та проведення фіналу Ліги чемпіонів і заявив, що як мінімум половина людей, які завітали до Києва приїдуть до нас знову».
Крім того, Кличко подякував правоохоронцям. Під час проведення фіналу в місті не було ніяких серйозних інцидентів. Патрулювання вулиць забезпечували 10 тисяч силовиків.
Також мер столиці високу оцінку роботи дав і комунальним службам, які швидко прибрали сміття у місцях масового перебування фанів футболу.
«Скажімо, в парку імені Шевченка, що в центрі столиці, було містечко збору фанів «Ліверпуля». Увечері там лежали купи сміття, які вже до ранку прибрали. Я можу сказати як людина, яка провела багато часу за кордоном, що нічого надзвичайного не відбувалося. Така ж ситуація і в Амстердамі, і в Гамбурзі, і в Берліні під час подібних подій. Коли велике скупчення людей, на жаль, виникають такі ситуації, що багато сміття. Але це вже завдання комунальних служб — все швидко прибрати. Ми впоралися», — відзвітував чиновник.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас