Україна цьогоріч отримала від країн НАТО зброї та військових засобів на понад $45 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна цьогоріч отримала від країн НАТО зброї та військових засобів на понад $45 млн

Казна та Політика
132
Україна цього року отримала від США, Литви, Великої Британії і Канади летальної зброї та інших військових засобів на суму в понад $45 мільйонів.
Про це заявив т.в.о. начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних сил України Валентин Левчик.
“Цього року ми отримали вже матеріально-технічну допомогу на суму в понад 45 млн доларів США, серед яких понад 44 млн – це технічна допомога: протитанкові ракетні комплекси, станції контрбатарейної боротьби, прилади нічного бачення та інше і близько 500 тисяч доларів США гуманітарної допомоги – це інші товари військового призначення”, – сказав він.
За словами військового, упродовж 2014-2018 років ЗСУ отримали допомогу у вигляді матеріальних засобів від 20 країн світу.
“Технічна допомога: прилади нічного бачення, засоби зв’язку, техніка для розмінування, автомобільна техніка, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби, протитанкове озброєння та інше – на суму в понад $292 млн, а також медичне та тилове майно на суму близько $56 млн”, – розповів Левчик.

Довідка Finance.ua:

  • Литва стала першою державою-членом НАТО, яка вирішила постачати Україні елементи летальної зброї.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас