В Україні зміняться умови оплати комунальних послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зміняться умови оплати комунальних послуг

Особисті фінанси
9707
Новий закон про послуги ЖКГ набирає чинності в Україні з 10 червня. Втім, документ досі не пройшов усіх бюрократичних процедур.
Про це пише Сегодня.
Тому поки українців не будуть штрафувати за відсутність лічильників тепла і води.
Зараз, зокрема, про зміни до закону домовляються в профільному комітеті Верховної Ради. Відповідно до закону, встановити лічильники тепла в будинках мали до 2 серпня 2018 року, а води – ще через рік. Але поки цю норму поставили на паузу.
 
У початковій редакції закон передбачав перехід на 100% облік споживання теплової енергії та водопостачання. Це мало дозволити українцям платити тільки за ті обсяги комунальних послуг, які споживаються. “Встановлення лічильників дозволить українцям самостійно контролювати обсяги споживання води і тепла, а отже, контролювати витрати на комунальні послуги”, – також зазначав прем’єр-міністр.
Крім того, відповідно до закону, неплатників за “комуналку” без поважних причин (затримка зарплати, відсутність роботи) будуть карати матеріально: їм нарахують пеню. Норма стає чинною з 2019 року, але пеня невелика – 0,01% за день прострочення, або 3,65% річних. При цьому пеня не може бути більше 100% суми боргу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас