Американська компанія російського екс-нардепа збирається інвестувати в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська компанія російського екс-нардепа збирається інвестувати в Україну

Фондовий ринок
584
Американська компанія Trident Acquisitions, створена екс-нардепом російської Держдуми Іллею Пономарьовим, вийшла на IPO і збирається інвестувати в Україну.
Про це засновник компанії написав на своїй сторінці в Facebook.
“Вчора нарешті на повну силу був запущений проект, над яким я працював останні чотири роки – з того моменту, як для мене виявилася закрита Росія. Вчора створена мною з моїми друзями і партнерами два роки тому компанія Trident Acquisitions зробила IPO на біржі NASDAQ (під символом TDACU)”, – написав він.
За словами Пономарьова, Trident Acquisitions – спеціальна інвестиційна компанія (SPAC), яка спочатку була створена як така, що торгується публічно.
На відміну від інвестиційних фондів, які створюються на певний термін і зазвичай купують окремо кілька пакетів акцій в інших приватних компаніях без їх перетворення, Trident шукає одне підприємство, з яким він повинен здійснити злиття, вивести тим самим останнє на біржу, щоб потім вже об’єднана компанія почала інвестувати в конкретні проекти розвитку.
“Зараз всі зібрані нами гроші депоновані на рахунку компанії, але не можуть бути використані ні для чого іншого, крім як здійснення інвестицій”, – зазначив він.
За словами засновника, основна ідея Trident – принесення американського капіталу і технологій в східноєвропейські проекти природних ресурсів, фінансова підтримка набуття регіоном енергетичної незалежності. Пріоритетну увагу Trident приділятиме проектам на території України.
“Я переконаний, що сучасна Україна – одна з найбільш економічно недооцінених країн світу. Війна з Росією, відсутність розвинених інвестиційних механізмів і внутрішнього фондового ринку відтинають від країни цілий пласт інвесторів, які могли б принести в національну економіку значущі інвестиційні ресурси”, – зазначив Пономарьов.
За словами засновника, Trident стане першою компанією, що торгується на NASDAQ, що спирається переважно на український промисловий потенціал, і може стати найбільшим промисловим інвестором, що прийшли в країну з часів Майдану.

Довідка Finance.ua:

  • Trident Acquisitions Corp. – компанія, зареєстрована в США для здійснення інвестицій в природні ресурси, перш за все газ і нафту, Східної Європи (Україна, Польща, Румунія) та Чорноморського басейну за рахунок продажу своїх акцій інвесторам.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас