У Мінрегіоні визначились, як нараховувати будівельникам ринкову зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінрегіоні визначились, як нараховувати будівельникам ринкову зарплату

Нерухомість
435
Мінрегіон планує внести зміни до Порядку розрахунку кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів, і спростити процедуру складання інвесторської кошторисної документації.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
«З минулого року ми обговорювали можливість в рамках децентралізації скасувати практику централізованого розрахунку фіксованої кошторисної заробітної плати та спростити процедури розрахунку кошторисної документації. Це очікувані дерегуляційні зміни в галузі, які будуть сприяти визначенню справедливої ринкової оплати праці для будівельників», – сказав він.
У Мінрегіоні уточнюють, що скасування розрахунку кошторисної заробітної плати в будівництві сприятиме покращенню інвестиційного клімату та дерегуляції будівельної галузі.
Метою змін є визначення розміру кошторисної заробітної плати на стадії розроблення інвесторської кошторисної документації замовником (інвестором) самостійно, виходячи зі статистичних даних щодо середньомісячної заробітної плати штатних працівників у будівництві та прогнозного індексу споживчих цін.

Довідка Finance.ua:

  • У 2018 році орієнтовний розмір кошторисної заробітної плати у будівництві визначений на рівні від 5500 до 7800 грн.
За матеріалами:
Урядовий портал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас