НБУ обіцяє валютну лібералізацію після ухвалення відповідного закону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ обіцяє валютну лібералізацію після ухвалення відповідного закону

Валюта
635
Нацбанк сподівається, що Верховна Рада розгляне проект закону “Про валюту” № 8152 у другому читанні протягом наступного місяця.
Про це заявив заступник голови Національного банку Олег Чурій, повідомляє прес-служба Регулятора на сторінці НБУ у Facebook.
“Національний банк сподівається, що Верховна Рада розгляне проект закону “Про валюту” № 8152 у другому читанні протягом наступного місяця”, – зазначив він.
За словами Чурія, прийняття закону “Про валюту” дозволить помітно прискорити проведення валютної лібералізації – низку обмежень, передбачених чинним законодавством, НБУ зможе зняти відразу після його вступу в силу. Наприклад, вимогу щодо отримання індивідуальних ліцензій для інвестування за кордон.
Крім того, у разі ухвалення указаного закону, НБУ готовий розглянути варіант повного скасування обмежень на репатріацію дивідендів.
“Останні роки Національний банк досить активно просувається шляхом лібералізації валютного регулювання – послаблення вже відчули і експортери-імпортери, і іноземні інвестори, і банки, і населення. Основою для лібералізаційних кроків є наявність сприятливих макроекономічних умов, адже послаблення обмежень повинне не дестабілізувати фінансову систему. Наприклад, зараз Національний банк через банки збирає інформацію про плани клієнтів зі сплати дивідендів за 2017 рік за кордон і готовий розглянути варіант повного скасування обмежень на репатріацію дивідендів”, – пообіцяли в НБУ.
При цьому у Нацбанку наголосили на тому, що під час другого читання вкрай важливо зберегти для Національного банку достатні повноваження та інструменти для запобігання криз, незалежно від їх природи і масштабу (як відомо, урізання повноважень НБУ передбачає альтернативний законопроект. – ред.)
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас