Кабмін може за місяць розв'язати проблему "єврономерів" - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін може за місяць розв'язати проблему "єврономерів" - Гройсман

Технології&Авто
2081
Кабінет міністрів України готовий розв’язати проблему автомобілів на єврономерах за один місяць, якщо повноваження у її розв’язанні будуть передані парламентом уряду. Про це 30 травня на засіданні Кабміну заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“Зараз весь парламент думає, як розв’язати цю проблему, адже “єврономери” використовують, в тому числі, люди безвідповідальні, і – в повному обсязі, але в тому числі – порушують правила дорожнього руху. Уряд не може врегулювати це питання своїм рішенням, це повинен вирішити парламент. Але якщо парламент делегує це право уряду, то я обіцяю, що за один місяць ми його врегулюємо справедливим цивілізованим методом”, – зазначив Гройсман.
При цьому прем’єр погодився з тим, що необхідно штрафувати порушників дорожнього руху – хоча ця проблема стосується не тільки “єврономерів”.
“Але що стосується порушників, я цілком згоден, і це стосується не тільки “єврономерів”, але всіх, хто порушує правила дорожнього руху – а це завжди питання безпеки – і ми зараз тому проводимо спеціальні заходи, щоб на дорогах було безпечніше і в містах, і між містами”, – підкреслив Гройсман.
Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко змінив правила ввезення авто в Україну. Нововведення стосуються сертифіката підтвердження відповідності екологічним стандартам.
В Україні готуються ввести каральні заходи для власників автомобілів на єврономерах. Поки йде обговорення і до парламенту документ ще не подано. У разі його прийняття українці зможуть по країні їздити на авто, зареєстрованому на іноземну компанію, до 10 днів. Якщо потрібно довше – доведеться показати документи, що підтверджують таку необхідність. А якщо людина, якя ввезла в Україну машину, передасть її в користування комусь іншому або розбере на запчастини, то їй загрожує штраф 17 тисяч грн.

Довідка Finance.ua

  • За підрахунками народних депутатів, власників авто з “євробляхами” в Україні вже налічується 1,5 млн осіб.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас