Компанія Qualcomm розробила чіп для гарнітур віртуальної реальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Qualcomm розробила чіп для гарнітур віртуальної реальності

Технології&Авто
125
Американський виробник Qualcomm створив спеціальний чіпсет Snapdragon XR1 для автономних гарнітур.
Процесор є першим чіпсетом компанії, який створений для роботи з віртуальною і доповненою реальністю. Ці технології компанія назвала XR, тобто “екстра-реальність”, повідомляє TechCrunch.
У презентації нового процесора брали участь кілька виробників гарнітур, в тому числі HTC Vive, Vuzix, Meta і Pico. Кількість гарнітур, що поставляються сьогодні, досить невелика, але Qualcomm готується до найближчого майбутнього, де, на думку представника компанії, продажі подібних пристроїв будуть обчислюватися сотнями мільйонів.
Процесор XR1, ймовірно, є більш дешевим варіантом Snapdragon 845 для виробників обладнання, які точно знають, що їм потрібно, і не хочуть платити за архітектуру, яка будується навколо завдань, які пристрої не будуть вирішувати. Відзначається, що Snapdragon 845 краще працює з AR і VR, а XR1 розрахований швидше на відео, ніж на ігри.
“Новий чіпсет буде обробляти меншу кількість робочих навантажень, ніж 845 для аналогічних тестів потужності і температури. XR1 ідеально підходить для тих наших клієнтів, яким не потрібна висока пропускна здатність графіки або пам’яті”, – заявив журналістам директор з управління продуктами Qualcomm Technologies Хірен Бхінде.
Модель XR1 підійде, наприклад, для перегляду 360-градусних відео і оснащена простими контролерами, без здатності відслідковувати рухи рук. Проте, чіп підтримує активацію голосом і контролери, які відстежують рухи по шести осях. XR1 – це перший чіп в лінійці, яка буде розвиватися далі, надаючи більш потужні рішення в перспективі.
Журналісти відзначають, що презентація нового процесора є частиною плану Qualcomm з прориву на нові ринки за межами ринку смартфонів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас