Microsoft тестує бота, який вміє телефонувати людям і розмовляти з ними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft тестує бота, який вміє телефонувати людям і розмовляти з ними

Технології&Авто
282
Раніше цього місяця Google показала нову функцію голосового помічника Google Assistant, яка дозволяє йому дзвонити людям на прохання користувача. Тепер з’ясувалося, що схожу технологію Microsoft вже деякий час тестує серед мільйонів жителів Китаю. Генеральний директор компанії Сатья Наделла (Satya Nadella) на заході в Лондоні, присвяченому штучному інтелекту, продемонстрував соціального чатбота Xiaoice.
Наделла розповів, що у бота вже 500 млн «друзів», з якими він може спілкуватися більш ніж по 16 каналах – йдеться про WeChat і інші популярні месенджери. Microsoft перетворила Xiaoice, що з китайського перекладається як «маленький Bing», на дружелюбного бота, якому вдалося переконати деяких користувачів, що він – друг або, принаймні, людина. «У Xiaoice є власне ТБ-шоу, він пише вірші і робить багато цікавих речей, – сказав Сатья Наделла. – Він трошки знаменитість».
Здебільшого бот спілкується з людьми за допомогою текстових повідомлень, але Microsoft також дозволила йому дзвонити користувачам. «Xiaoice може листуватися з вами в WeChat, а потім взяти і подзвонити вам, – розповів Сатья Наделла. – Після цього ви можете поговорити з ним».
Генеральний директор зазначив, що бот зробив вже мільйон дзвінків. Як пише The Verge, голос системи «звучить дійсно добре» і трохи нагадує голос диктора. Microsoft показала, що бот здатний передбачати слова користувача і швидко на них реагувати. Також під час демонстрації Xiaoice перебив людину, попередив, що на вулиці сильний вітер, і порадив перед сном закрити вікна.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас