Будівництво нового львівського заводу з переробки сміття може початися вже цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво нового львівського заводу з переробки сміття може початися вже цього року

Казна та Політика
261
Міський голова Львова Андрій Садовий планує пройти всі етапи узгодження для того, щоб почати рекультивацію Грибовицького звалища, яка триватиме не менше ніж 5 років.
Андрій Садовий розповів, коли можуть початися роботи з рекультивації полігону в с. Великі Грибовичі та будівництва заводу з глибинної переробки сміття.
«Зараз головне — щоб ми в цьому році якісно почали будувати завод. Якісний завод, якісні роботи на полігоні, а там дуже великий обсяг робіт виконується — дегазація, очищення фільтрату. Сьогодні на 40 см фільтрату впало. Системна робота. Зараз фіналізуємо роботи з першого етапу, тому що відповідні тендерні процедури пройшли. Зараз проектанти роблять сам проект з рекультивації. Тут велика подяка французькому уряду, компанії «Еджис», бо їхні рекомендації лягли в основу тих документів, над якими ми зараз працюємо і щодо заводу, і з рекультивації. Ми кардинально змінили своє бачення, враховуючи їхній досвід», – сказав Садовий.
За словами мера, якщо буде сприяння всіх державних структур, які мають на це повноваження, роботи планують розпочати вже в цьому році.
«Це один з найбільших полігонів в нашій країні. Якщо не буде перешкод, то в цьому році можемо стартувати. На жаль, ще є заборона суду на виконання робіт. Суд призначено на наступний місяць. Будемо з усіма державними службами знаходити взаєморозуміння. Ці роботи треба якомога швидше починати. Ми не можемо зробити те, що виходить за межі нашої компетенції”, — додав Садовий.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас