Рада НБУ прогнозує досягнення потенційного рівня ВВП вже в II кварталі 2018 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада НБУ прогнозує досягнення потенційного рівня ВВП вже в II кварталі 2018

Казна та Політика
469
Рада Національного банку України (НБУ) прогнозує, що зростання економіки України досягне свого потенційного рівня вже в II кварталі 2018 року.
Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова ради Богдан Данилишин.
“Драйвером пожвавлення споживчого попиту зараз є збільшення доходів населення внаслідок підвищення соціальних стандартів. Згідно з прогнозами Національного банку, економічне зростання має досягти свого потенційного рівня вже у другому кварталі. Очікується, що завдяки сприятливим умовам торгівлі, пожвавленню споживчого та інвестиційного попиту до кінця року буде зберігатися позитивний розрив ВВП”, – написав він.
Водночас, підвищення оплати праці призведе до зростання цін на товари і послуги, зумовленого збільшенням виробничих витрат. Крім того, очікується також не тільки подорожчання товарів і послуг, що входять в базовий індекс споживчих цін, а також цін і тарифів, які регулюються адміністративно. Факторами підвищення останніх також розглядається подальше підвищення акцизів на алкогольну і тютюнову продукцію, цін на вантажні та пасажирські перевезення, а також дорогі енергоресурси.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас