Швейцарський фонд заробив 65% річних і провів аудит від KPMG — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський фонд заробив 65% річних і провів аудит від KPMG

Фондовий ринок
661
ICE AM є швейцарською компанією, яка пропонує своїм клієнтам інвестиційні портфелі (стратегії) на валютному ринку. У кожному портфелі знаходиться кілька керуючих, кожен з яких має тривалий досвід роботи і ефективну торговельну стратегію. Вся торгова діяльність відбувається під контролем професійних ризик-менеджерів ICE AM.
ICE AM має ліцензію швейцарського фінансового регулятора FiNMA і працює по типу Asset Manager – це означає, що компанія не бере на свій рахунок кошти клієнтів, а керує ними. Управління засобами на даний момент відбувається через торгового посередника – відомий швейцарський форекс-банк Swissquote.
Характерною рисою ICE AM є прозорість торгівлі керуючих, діяльність яких кожен клієнт може спостерігати в online-режимі. Крім цього, нещодавно були опубліковані результати аудиту трек-рекорду, який підтверджує прибутковість інвестиційних стратегій.
Результати аудиту ICE AM – показники прибутковості
Аудит здійснювала одна з найбільших аудиторських компаній, яка входить в big-4 – KPMG. Був проведений аналіз всіх угод керуючих і розрахована прибутковість стратегій, а також показники ефективності.
Дохідність інвестиційних стратегій на період з 29 листопада 2016 по 31 грудня 2017 склала (вирізка з результатів аудиту):
Швейцарський фонд заробив 65% річних і провів аудит від KPMG
Результати аудиту ICE AM – показники ефективності
Професійна торгівля на валютному ринку не може демонструвати стабільні результати і відсутність тимчасових збитків. Тому для оцінки інвестиційного продукту необхідно знати з яким ризиком було отримано прибуток.
KMPG визначає 4 важливі параметри ефективності: максимальна просадка (Max DD) і коефіцієнти Сортіно, Шарпа і Калмар: Як видно з малюнка вище, максимальна просадка в розмірі 21,13% була досягнута Moderate strategy, проте відношення річної прибутковості до максимальної просідання більше ніж 3 : 1 (65,15% / 21,13% = 3,08).
Подібний показник є більш ніж відмінним для інвестиційних продуктів, що пропонуються різними фондами і Asset Manager’амі. З детальними результатами аудиту можна ознайомитися за посиланням на початку статті, а так само в статті в блозі CEO ICE FX Володимира Кондрашова.
ICE AM-одне з підрозділів групи компаній ICE GROUP. Крім Asset Manager в групу входить брокерська компанія ICE FX. На відміну від швейцарської компанії, ICE FX має ліцензію Лабуан і надає більш гнучкий і масштабний інвестиційний функціонал для роздрібних клієнтів. До слова, ICE FX також зараз проходить фінансовий аудит, результати якого будуть опубліковані в найближчі місяці.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас