Хакери зламали системи двох провідних банків Канади, вимагають по $1 млн у криптовалюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери зламали системи двох провідних банків Канади, вимагають по $1 млн у криптовалюті

Кримінал
398
Два з провідних канадських банків, Bank of Montreal (BMO) і Simplii Financial, “дочка” Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC), постраждали від витоку клієнтських даних.
Обидва банки повідомили про порушення безпеки клієнтських даних у прес-релізах. У BMO, що займає четверте місце в Канаді за обсягом активів, під загрозою опинилася інформація про “менше ніж 50 тис. клієнтів”. Інтернет-банк Simplii заявив про витік інформації про приблизно 40 тис. споживачів.
Як передає телеканал CBC, хакери, які зламали системи, направили самим фінансовим організаціям, а потім і канадським ЗМІ електронні листи з вимогою викупу – по $1 млн для кожного банку в криптовалюті.
В іншому випадку вони погрожують опублікувати вкрадені відомості. В якості підтвердження до листів додавалися незашифровані імена, номери соціального страхування і відповіді на контрольні питання ряду клієнтів. Крім того, порушники описали, як саме їм вдалося провести кібератаку.
Прес-служба BMO підкреслила, що поки у неї немає достовірного підтвердження витоку. При цьому банк вважає, що обидва випадки пов’язані, а шантажисти перебувають за межами Канади.
“Була зроблена загроза. Ми дотримуємося принципу не платити шахраям. Ми прагнемо захистити своїх клієнтів і допомогти їм”, – заявив CTV News представник BMO Поль Гаммаль.
CIBC пообіцяв повернути гроші всім клієнтам Simplii, якщо вони постраждають у результаті шахрайських дій, пов’язаних з витоком даних.
Королівська канадська кінна поліція оголосила, що розслідування вже ведеться, фінансові організації надають необхідне сприяння.
Як зазначає IT World Canada, банки країни рідко визнають факти злому або інші інциденти, пов’язані з кібербезпекою. Toronto-Dominion Bank повідомив, що дані його клієнтів, схоже, поза загрозою. Royal Bank of Canada і Bank of Nova Scotia не відповіли на запити ЗМІ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас