Гройсман запропонував США і ЄС разом управляти українською ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман запропонував США і ЄС разом управляти українською ГТС

Енергетика
614
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував Європейському Союзу та Сполученим Штатам Америки приєднатися до управління українською газотранспортною системою. Про це він сьогодні заявив під час міжнародної конференції про роль української ГТС для енергобезпеки Європи, передає унн з посиланням на повідомлення прес-служби уряду.
“Ми звернулися до ЄС і США: друзі, давайте разом управляти ГТС – щоб чітко забезпечити її постійну роботу на десятиліття вперед. Не можна допустити помилок, які були допущені свого часу Україною і призвели до військового захоплення території нашої держави”, – сказав він.
Голова уряду додав, що єдність позицій і розуміння загроз дозволить знайти кроки, щоб не допустити будь-якої агресії.
Нагадаємо, що аудиторська компанія Ernst & Young оцінила вартість основних засобів ПАТ «Укртрансгаз» на рівні 327 млрд 921,505 млн грн. У вказану суму входять всі активи в сумі 12,3 млрд грн, що знаходяться на тимчасово непідконтрольній території.
“Укртрансгаз” експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу загальною ємністю 31 млрд кубічних метрів. Пропускна система української газотранспортної системи на вході становить 288 млрд куб м, на виході 178,5 млрд кубічних метрів. У тому числі в країни Євросоюзу – 142,5 млрд кубометрів і в Молдову – 3,5 млрд кубометрів блакитного палива.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас