Порошенко розповів, скільки грошей вклали у Бескидський тунель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко розповів, скільки грошей вклали у Бескидський тунель

Казна та Політика
1014
У новий Бескидський тунель у Карпатах між Закарпаттям та Львівською областю було інвестовано майже 3 млрд гривень. Про це під час відкриття тунелю сьогодні, 24 травня 2018, сказав президент України Петро Порошенко.
За його словами, Бескидський тунель є найбільшим інфраструктурним проектом, реалізованим в Україні протягом останніх 10 років. Тунель збудували за чотири роки та здали в експлуатацію на сім місяців раніше запланованого часу. “У будівництво нового Бескидського тунелю було інвестовано майже 3 мільярди гривень. Від цього тунелю залежить дуже багато. 60% експортного потоку, який перевозиться залізницею, іде через Бескидський тунель”, – сказав Порошенко.
Президент також зазначив, що старий тунель, який перебуває в аварійному стані і міг зачинитися будь-якої миті, пропускав 40-45 пар поїздів на добу. Новий тунель зможе пропустити більше сотні поїздів. Раніше швидкість руху поїздів тунелем була 2-40 км/год, тепер же в новому тунелі вона становитиме 60 км/год.
Цей тунель є частиною міжнародного транспортного коридору, який прямує територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України. Новий тунель є результатом співпраці “Укрзалізниці”, Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку.
сьогодні, 24 травня 2018.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас