Українським виробникам допоможуть захистити свій бізнес від імпортерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським виробникам допоможуть захистити свій бізнес від імпортерів

Казна та Політика
403
Профільний комітет ВРУ підтримав низку законопроектів у сфері торговельного захисту.
Комітет Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва підтримав низку законопроектів у сфері торговельного захисту, схвалених урядом в лютому цього року, — йдеться в повідомленні прес-служби Мінекономрозвитку.
Торговий представник України Наталія Микольська каже, що вони розуміють, що в процесі підготовки до другого читання можуть бути певні зауваження до законопроектів, тому готові до тісної співпраці з комітетом і народними депутатами, щоб у підсумку ці закони вийшли оновленими, прогресивними, і, що важливо, дали можливість українському бізнесу захищати себе від ситуацій, коли є демпінговий, субсидований та зростаючий імпорт, у досить простий, прозорий і сучасний спосіб.
Як нагадали в міністерстві, чинні закони, що регулюють сферу торговельного захисту, були ухвалені ще в 1998 році. Відтоді відбулися значні зміни в міжнародній торгівлі та практиці проведення торговельних розслідувань.
Тому уряд запропонував ухвалити нову редакцію трьох спеціальних законів та внести зміни до супутніх законів, які дозволять українським виробникам отримати кращі механізми використання інструментів торговельного захисту в Україні.
Відомо, що зміни стосуються, крім усього іншого: введення двоетапного проведення розслідувань і чітке визначення строків їх проведення, розмежування та уточнення повноважень і функцій компетентних органів, врегулювання участі бізнесу у розслідуваннях та впровадження механізму внесення імпортером фінансової гарантії у вигляді грошової застави (для сплати особливих видів мита).
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас