Japan Display спробує вийти на авторинок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Japan Display спробує вийти на авторинок

Фондовий ринок
376
Japan Display четвертий рік поспіль зазнає втрат, а глобальна реструктуризація компанії, яка має привести до повернення до прибутковості вже в поточному році, може не дати той ефект, на який сподіваються інвестори.
У вівторок в компанії оголосили про заміну на посаді президента JDI Сюдзі Аруга на Йошиюкі Тсукізакі.
Аруга стане технічним радником, а Тсукізакі підвищений з посади виконавчого віце-президента. Це ключова заміна, оскільки новий президент Japan Display відзначився рядом успішних переговорів з виробниками автомобілів. Компанія прагне піти від залежності від ринку смартфонів, для якого сьогодні випускає 80% своєї продукції. Автопром повинен стати новою точкою опори для компанії. Це можуть бути як LCD-екрани, так і OLED. Компанія розраховує випускати дисплеї довільної форми і кривизни.
Від дисплеїв для смартфонів Japan Display не відмовиться. У компанії розраховують на нові смартфони Apple. Нинішньої осені, що JDI побічно підтверджує, Apple піде від OLED і випустить нові моделі смартфонів з LCD-екранами. Під цей проект JDI нібито знайшла і освоює фінансування.
Невизначене майбутнє Japan Display компанія пов’язує з посиленням конкуренції з боку південнокорейських і китайських виробників дисплеїв для смартфонів. Китайці теж навчилися робити відмінні екрани за помірнішою ціною, ніж японці. Це витісняє Japan Display з ринку, який в першому кварталі календарного 2018 року приніс їй 11% виручки. Для порівняння, за рік квартальна виручка від роботи з Китаєм скоротилася на 18%. Заради справедливості зазначимо, що в цьому винні не тільки досягнення китайської промисловості, але також уповільнення темпів розвитку ринку смартфонів в цій країні (втім, як і в усьому світі).
Japan Display сильно втратить, якщо торгова війна США і Китаю перейде з медійної сфери в реальну. Вона вже підраховує потенційні збитки від «бану» ZTE, але ж є ще побоювання про заборону роботи в США компанії Huawei Technologies.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас