Кабмін розширив перелік заборонених для імпорту товарів з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін розширив перелік заборонених для імпорту товарів з РФ

Казна та Політика
534
Кабінет Міністрів України розширив перелік заборонених для імпорту товарів з Російської Федерації, доповнивши його азбестоцементними листами (шифер).
Зокрема, з переліку заборонених для імпорту товарів з Російської Федерації виключили позицію “суміші нітрату амонію з карбонатом кальцію або іншими неорганічними речовинами, що не є добривами”.
Водночас перелік доповнено позиціями “суміші нітрату амонію з карбонатом кальцію або іншими неорганічними речовинами, що не є добривами з вмістом азоту не більше як 28 мас. %”, а також “листи азбестоцементні гофровані (шифер)”.
У пояснювальній записці зазначено, що наразі загальні показники обсягу внутрішнього виробництва шиферу в Україні поступово зростають, вітчизняні виробники працюють з позитивною рентабельністю та прибутковістю, а виробничі потужності українських підприємств здатні повністю задовольнити потреби внутрішнього ринку України.
Потужності російських підприємств з виробництва шиферу перевищують у 5,6 разу обсяг внутрішніх потреб ринку України, тому існує ризик збільшення імпорту шиферу. Це може призвести до погіршення господарського становища українських виробників і, як можливий наслідок, до повного знищення галузі, скорочення кількості робочих місць, збільшення соціальної напруженості в регіонах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас