Виявлено дефекти: в "Укравтодорі" розповіли про типові проблеми на відремонтованих дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виявлено дефекти: в "Укравтодорі" розповіли про типові проблеми на відремонтованих дорогах

Казна та Політика
1057
Серед відремонтованих у 2017 році доріг найбільше порушень було виявлено в Донецькій, Луганській і Миколаївській областях. А от найменше порушень було виявлено на дорогах Вінницької, Львівської і Одеської областей.
При цьому основні види дефектів, які виявили на щойно відремонтованих дорогах, це тріщини, лущення, неправильні стики.
Про це під час засідання уряду 23 травня розповів в.о. голови “Укравтодору” Славомир Новак.
За його словами, зараз ДП “Контроль якості” перевірило 90% відремонтованих торік доріг і на 136 з 487 об’єктів були виявлені порушення. Водночас на 80 об’єктах порушення і недоліки вже ліквідували.
“При своєчасному виявленні дефектів і їх ліквідації, вони не матимуть впливу на якість дороги. … Всі дефекти підрядники ліквідують власним коштом”, – зазначив Новак.
При цьому він додав, що торік “Укравтодор” не сплатив будівництво однієї з доріг в Житомирській області, оскільки під час ремонту були виявленні порушення технології.
“Прострочені ремонти доріг в Україні призвели до жахливого стану доріг. 90% доріг зараз не відповідають нормативному стану, а ми не можемо ліквідувати всі проблеми відразу. … Я б хотів відмовитися від ямкового ремонту, але ми не можемо поки цього зробити”, – додав керівник “Укравтодору”.

Довідка Finance.ua:

  • 11 січня Кабінет міністрів України затвердив концепцію Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2018-2022 роки орієнтовною вартістю 322,575 мільярда гривень.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас