Сбербанк робитиме четверту спробу продати український бізнес - Греф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк робитиме четверту спробу продати український бізнес - Греф

Фондовий ринок
865
Сбербанк РФ зараз робитиме четверту спробу продати український бізнес, повідомив глава банку Герман Греф.
“Україна – це окрема історія, ми вже зробили три спроби продати банк. Зараз будемо робити ще й четверту спробу. Будемо сподіватися, що на цей раз вона буде успішною. Ми плануємо скорочувати нашу присутність у Європі і розвивати наш бізнес в Казахстані і Білорусі”, – сказав Г.Греф.

Довідка Finance.ua:

  • Сбербанк Росії 27 березня 2017 року оголосив про плани продажу 100% акцій українського дочірнього банку консорціуму інвесторів у складі латвійського Norvik Banka (належить бізнесмену Григорію Гусельникову) і білоруській приватній компанії, підконтрольній синові власника НК “Русснефть” Михайла Гуцерієва Саїду.
  • НБУ отримав перший пакет документів для погодження набуття 77,5% акцій ПАТ “Сбербанк” 10 квітня – від підданого Великобританії і РФ С.Гуцерієва. Другий пакет – на купівлю 22,5% акцій ПАТ “Сбербанк” – замість Norvik Banka 14 квітня подав підданий Великобританії і РФ Г.Гусельников.
  • Інтерес до купівлі висловлював також білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, компанія якого VP Capital на початку липня подала в НБУ заявку на придбання українського Сбербанку, але в кінці того ж місяця відкликала.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас