В Україні визначили найбільш соціально-економічно розвинену область — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні визначили найбільш соціально-економічно розвинену область

Казна та Політика
2433
Кабінет Міністрів України оприлюднив дані моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2017 рік. Харківська область підтвердила результати попередніх двох років і посіла перше місце серед інших областей України і друге – після міста Києва.
Відповідні дані розміщені на офіційному сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, повідомляє прес-служба Харківської ОДА.
Загальна рейтингова оцінка регіонів розрахована за 64 показниками, які згруповані за 12 напрямками. За половиною напрямків і 22 показниками Харківська область входить до п’ятірки лідерів.
Друге місце область займає за напрямками “Розвиток малого і середнього підприємництва”, “Відновлювана енергетика та енергоефективність”, “Соціальний захист та безпека”.
При цьому за підсумками 2017 року Харківська область зміцнила свої позиції в економіці і соціальній сфері, зайнявши перші місця одразу за трьома напрямками: “Ефективність ринку праці”, “Доступність і якість послуг у сфері освіти” і “Раціональне природокористування та якість навколишнього середовища”. За результатами попередніх рейтингових оцінок (2015 і 2016 років) Харківщина випереджала місто Київ тільки в сфері освіти.
Важливим підсумком роботи Харківської області стало відразу 9 перших місць за ключовими показниками, які стосуються соціального забезпечення населення, розвитку підприємництва, підвищення енергоефективності, якості освіти, соціального захисту дітей і поліпшення екологічної ситуації в регіоні (2016 року таких показників було 7, 2015 року – 4).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас