Київ не братиме на себе борги "Київенерго" - Прокопів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ не братиме на себе борги "Київенерго" - Прокопів

Фондовий ринок
728
Київ не братиме на КП “Київтеплоенерго” борги ПАТ “Київенерго”, сказав заступник міського голови Володимир Прокопів на брифінгу в Києві в середу.
“Борги “Київенерго” міська рада на себе не буде перебирати ні за яких обставин”, – сказав він.
В.Прокопів додав, що сьогодні Київрада планує прийняти відповідну постанову, в якій буде зафіксовано відмову від прийому боргів.
“Буде встановлена ​​чітка позиція всіх п’яти фракцій Київради”, – сказав він.
В.Прокопів висловив думку, що необхідний діалог між НАК “Нафтогаз України”, “Київенерго” і владою столиці щодо погашення боргів, проте, на його думку, держхолдинг не має права відмовлятися від підписання договору з КП “Київтеплоенерго” під приводом старих боргів “Київенерго”.
У свою чергу, заступник голови КМДА Петро Пантелєєв закликав “Нафтогаз” укласти договір на поставку газу з комунальним підприємством “Київтеплоенерго”, вказавши на неможливість гарячого водопостачання мікрорайонів, які живляться від котелень “Київтеплоенерго” без такого договору.
“Ми звертаємося до “Нафтогазу” до 1 червня укласти договір і паралельно з цим напрацьовувати механізми щодо вирішення ситуації навколо заборгованості разом з “Київенерго”, – сказав він.
У свою чергу в “Нафтогаз України” зазначили, що згідно із законодавством, разом з передачею теплогенеруючого обладнання від одного суб’єкта до іншого, повинні передаватися і борги за газ, що утворилися в роботі цього обладнання раніше.
“Міська влада намагається переконати нас через тиск в публічному просторі (підписати договір з “Київтеплоенерго” без врегулювання ситуації з боргами “Київенерго” – ІФ), але ми тут ні при чому – є закон, стаття 22 закону “Про теплопостачання”, – зазначили в прес-службі “Нафтогазу України”.
У НАК додали, що крім кредиторської заборгованості, “Київенерго” має передати “Київтеплоенерго” дебіторську заборгованість – таким чином, у комунального підприємства будуть джерела для погашення боргів перед “Нафтогазом України”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас