"Борг Януковича": в Мінфіні не мають термінів рішення щодо апеляції України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Борг Януковича": в Мінфіні не мають термінів рішення щодо апеляції України

Казна та Політика
426
У Міністерстві фінансів України не мають певної дати, до якої Апеляційний суд Англії та Уельсу повинен винести рішення щодо скарги України за єврооблігаціями на 3 млрд дол., які в грудні 2013 року отримав український уряд від РФ, і які називають “боргом Януковича”. Про це повідомили у відповіді на інформаційний запит у Мінфіні.
“Зараз немає конкретної певної дати, до якої Апеляційний суд Англії та Уельсу повинен винести рішення”, – повідомили в Мінфіні у відповідь на запитання, на який термін суд відклав винесення рішення і коли його очікувати.
При цьому у відомстві додали, що зміни у цій справі відсутні.
26 січня Апеляційний суд Лондона завершив слухання скарги України по 3 млрд дол. єврооблігацій, випущених Україною у грудні 2013 року. У той же час суд відклав винесення рішення у цій справі.
Нагадаємо, в лютому 2016 року компанія The Law Debenture Trust Corporation PLC подала позов проти України до Високого суду Англії і Уельсу за боргом. Україна подала до Високого суду Англії заперечення проти позову The Law Debenture Trust Corporation PLC.
Високий суд Лондона в березні 2017 рокуи не визнав обґрунтованість аргументів України у справі про “борг Януковича”.
Мінфін України в червні того ж року подав апеляцію на рішення Високого суду Лондона у справі Росії проти України по виплаті 3 млрд дол. При цьому у вересні 2017 року Україна компенсувала РФ 1,16 млн фунтів за постановою Високого суду Лондона.
Уряд України в 2013 році постановив здійснити державні зовнішні запозичення шляхом випуску облігацій зовнішньої державної позики на суму 3 млрд доларів з погашенням 20 грудня 2015 року, які викупила Росія.
Україна мала виплатити борг в грудні 2015 року. Цього не сталося, оскільки в Україні ввели мораторій на повернення боргів кредиторам, в тому числі Росії. Після цього в лютому 2016 року Росія подала судовий позов проти України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас