Нафта подорожчала до максимуму за 3,5 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта подорожчала до максимуму за 3,5 року

Енергетика
391
Ціни на нафту еталонних марок в ході торгів у вівторок оновили максимум за 3,5 року, оскільки інвесторів турбує майбутнє поставок з Ірану та Венесуели на тлі перспектив введення США санкцій щодо цих двох країн, повідомляє MarketWatch.
Також увага ринку буде зосереджена на даних Американського інституту нафти (API) про зміну резервів палива в країні минулого тижня.
Липневі ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:54 за Києвом подорожчали на $0,32 (0,40%) – до $79,54 за барель. Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу підвищилися на $0,19 (0,26%) – до $72,43 за барель.
Як повідомлялося, у неділю президент Венесуели Ніколас Мадуро був переобраний на посаду голови держави. Американська влада вважає, що вибори у Венесуелі не були ні вільними, ні справедливими”.
Президент США Дональд Трамп в понеділок оголосив про введення заборони для американців на операції з паперами венесуельського уряду і контрольованих ним компаній.
Експерти побоюються, що американська влада може ввести санкції щодо нафтового сектору Венесуели, що призведе до поглиблення проблем у цій галузі та скорочення постачань нафти з країни.
За даними Міжнародного енергетичного агентства, видобуток нафти у Венесуелі в квітні впав на 50 тис. барелів на добу відносно попереднього місяця і становив 1,42 млн б/д. За оцінкою Joint Organization Data Initiative (JODI), в березні виробництво знизилося до 1,509 млн б/д нафти порівняно з 2,241 млн б/д за той самий місяць минулого року.
Крім того, в понеділок держсекретар США Майкл Помпео заявив, що країна введе щодо Ірану найсерйозніші санкції порівняно з тими, що вживалися будь-коли. “Ми чинитимемо безпрецедентний фінансовий тиск на іранський режим. Лідери в Тегерані не сумніваються в їх серйозності”, – сказав він.
За прогнозами аналітиків, поставки нафти з Ірану можуть скоротитися на величину від 400 тис. до 1 млн барелів на добу, повідомляє Dow Jones. В даний час країна експортує близько 2,4 млн б/д.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас