Долар США зміцнюється до євро, ієна дорожчає після заяв Куроди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар США зміцнюється до євро, ієна дорожчає після заяв Куроди

Валюта
299
Долар США продовжує зміцнюватися відносно євро на торгах у вівторок, але дешевшає до ієни.
Пара євро/долар торгується на рівні $1,1776 у порівнянні з $1,1791 на закриття попередньої сесії. У понеділок євро подешевшав на 0,2% до американської валюти на тлі побоювань щодо бюджетних планів нового уряду Італії.
Сигнали про те, що італійський уряд планує нарощувати витрати, не рахуючись із зобов’язаннями в межах єврозони, призвели до стрибка прибутковості облігацій країн до максимумів майже за три роки.
“Ринки будуть залишатися на лезі ножа, поки італійський уряд набирає хід, і його бюджетний план змінюється, – цитує агентство Bloomberg аналітика Rabobank Ричарда МакГіра. – Довіри до бюджетних пропозицій італійської влади мало”.
Раніше стало відомо, що уряд Італії розглядає можливість випуску короткострокових кредитних нот, який призведе до різкого збільшення боргового навантаження країни.
Міністр економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мер заявив, що стабільність зони євро опиниться під загрозою, якщо новий уряд Італії не буде дотримуватися зобов’язань країни щодо граничних норм державного боргу і бюджетного дефіциту.
Курс долара США до ієни опустився у вівторок до 110,98 ієни в порівнянні з 111,05 ієни на закриття попередньої сесії.
Глава Банку Японії Харухіко Курода, який виступав у вівторок у парламенті, заявив, що Центробанк збереже поточну політику монетарного стимулювання, однак має намір брати до уваги її побічні чинники, в тому числі, наслідки для фінінститутів.
Він зазначив, що повідомив ринкам деталі того, яким чином ЦБ має намір згортати стимули, тоді, коли з’являться сигнали руху інфляції до цільового рівня в 2%.
Пара євро/ієна торгується на рівні 130,66 ієни проти 130,94 ієни напередодні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас