Влада ОАЕ дозволить закордонним компаніям володіти 100% СП в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада ОАЕ дозволить закордонним компаніям володіти 100% СП в країні

Світ
410
Влада ОАЕ схвалила низку заходів, покликаних залучити більше іноземних інвестицій в економіку країни.
Зокрема, вони мають намір дозволити іноземним компаніям володіти 100% їхніх підрозділів в ОАЕ, а також готові видавати довгострокові візи деяким інвесторам і професіоналам, повідомило державне новинне агентство ОАЕ WAM.
Схвалені заходи почнуть діяти в кінці поточного року. Вони є важливим відходом від влади нинішньої політики, що обмежує частку участі іноземних інвесторів у місцевих компаніях за межами діючих в країні вільних зон.
В даний час іноземні компанії, які бажають вести бізнес в ОАЕ поза торговими зонами, повинні створювати партнерства з місцевими гравцями, які повинні володіти не менше ніж 51% СП.
В ОАЕ, як і в більшості інших країн Перської затоки, значна частина 9-мільйонного населення припадає на іноземних громадян, які працюють в країні і відсилають частину своїх заробітків за кордон.
За інформацією WAM, в 2017 році обсяг відправлених ними за кордон коштів склав 164 млрд дирхамів ($45 млрд).
Нові правила передбачають видачу віз терміном до 10 років спеціалістам в медицині, технологіях, наукових дослідженнях, а також візи строком до 5 років студентам.
“Наша відкрита середа, толерантні цінності, інфраструктура і гнучке законодавство – це найкращий план для залучення глобальних інвестицій і виняткових талантів”, – заявив прем’єр-міністр ОАЕ і емір Дубая шейх Мухаммед ібн Рашид аль-Мактум.
У серпні минулого року послаблення для перебування іноземних громадян у країні запровадив Катар, дозволивши деяким фахівцям залишатися на невизначений час, повідомляє агентство Bloomberg. Таке рішення було прийнято Катаром на тлі кризи в стосунках з іншими близькосхідними країнами, включаючи ОАЕ і Саудівську Аравію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас