Золото продовжить дешевшати при збереженні зростання прибутковості UST - ABN Amro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото продовжить дешевшати при збереженні зростання прибутковості UST - ABN Amro

Банківські метали
379
Ціни на золото продовжать знижуватися у випадку, якщо прибутковість американських держоблігацій збереже тенденцію до зростання, прогнозують аналітики ABN Amro.
На їхню думку, котирування можуть опуститися нижче ніж $1275 за унцію і навіть протестувати рівень в $1250 за унцію при досягненні прибутковістю десятирічних US Treasuries позначки в 3,2% річних до кінця поточного року, якщо Федеральна резервна система підвищить ставки ще на 75 базисних пунктів у 2018 року і на 50 б.п. у 2019 році.
Падіння нижче $1250 за унцію є “можливістю для підвищення цін на золото в наступному році”, оскільки темпи зростання ВВП і прибутковості держпаперів США досягнуть піку в третьому-четвертому кварталі цього року, відзначається в повідомленні банку.
При цьому експерти зберегли прогноз ціни дорогоцінного металу на кінець червня на рівні $1275 за унцію, на кінець вересня і на кінець грудня – $1250 за унцію, повідомило агентство Bloomberg.
Котирування ф’ючерсів на золото в понеділок знижуються і можуть завершити день на мінімальній позначці в цьому році, повідомляє MarketWatch. Трейдери розпродають метали та інші активи, які традиційно відносяться до “безпечних гаваней”, через ослаблення побоювань виникнення торгової війни між Китаєм і США.
Червневі контракти на Comex подешевшали на 0,2% – до $1288,3 за унцію.
За підсумками минулого тижня вони втратили 2,2%, що стало найгіршим п’ятиденним падінням з початку грудня 2017 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас