Залізничники "ArcelorMittal Кривий Ріг" вийшли на роботу після 4-денного страйку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залізничники "ArcelorMittal Кривий Ріг" вийшли на роботу після 4-денного страйку

Фондовий ринок
1256
Залізничники найбільшого в Україні Криворізького гірничо-металургійного комбінату ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг” (Дніпропетровська обл.) після чотириденного страйку приступили до роботи.
“Вчора, 20 травня, після чотириденного страйку, третя зміна залізничників приступила до роботи, в ніч з неділі на понеділок вийшла перша, а з сьогоднішнього ранку працює друга (всього чотири зміни). Зараз цех з експлуатації залізничного транспорту ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг” працює стабільно, на лінії задіяно 82 тепловози (всі – власні). Підприємство готується до поступового відновлення повного металургійного циклу і роботи всіх агрегатів”, – повідомляється в прес-релізі компанії в понеділок.
При цьому наголошується, що, незважаючи на важке фінансове становище, викликане різким зниженням обсягів виробництва, менеджмент ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг” робить все можливе, щоб забезпечити соціальний захист своїх працівників, не допустити зриву виплати зарплати за травень. Так, керівництво компанії ухвалило рішення про своєчасну виплату 22 травня авансу в повному обсязі з урахуванням підвищення зарплати (з 1 травня 2018 року оклади працівників підприємства були підвищені від 5% до 20%), про яке було оголошено раніше.
Разом з тим адміністрація констатує, що в сформованих обставинах компанія змушена призупинити реалізацію низки своїх соціальних проектів. Так, з 21 травня тимчасово заморожений проект “Путівка до відпустки”, який дозволяв працівникам обирати путівку для відпочинку від турагентства і отримувати від підприємства часткову компенсацію її вартості. Також припинено виплати матеріальної допомоги співробітникам і робота власного санаторію-профілакторію “Джерело”.
При цьому поки що продовжують працювати власні дитячі оздоровчі табори “Парус” і “Буревісник”, пансіонати “Азов” і “Червоні вітрила”, безкоштовні для працівників бази відпочинку підприємства. Також зберігаються пільгові ціни на харчування в їдальнях і буфетах, забезпечення медичного страхування. Подальше фінансування соціальних об’єктів та надання пільг залежить від ситуації, яка складатиметься на підприємстві.
“Компанія закликає своїх працівників підтримувати стабільну роботу підприємства і не реагувати на чергові спроби “розхитати ситуацію” в інтересах окремих політиків. Заради своїх амбіцій та рейтингів вони ставлять під загрозу роботу комбінату та інших підприємств гірничо-металургійного комплексу країни, а також “Укрзалізниці”. Це може підірвати благополуччя та економічне зростання України, в основі якого лежить успішна робота підприємств ГМК і транспортних компаній”, – резюмується в прес-релізі.
Як повідомлялося, на найбільшому в Україні ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг” через страйк залізничників, які підтримали акції протесту працівників “Укрзалізниці”, не функціонує низка основних цехів і підприємство могло повністю зупинитися. Станом на 17 травня на підприємстві були задіяні тільки 14 тепловозів з 92. У зв’язку з цим паралізовано весь технологічний ланцюжок. Повністю зупинено підрозділи гірничого департаменту, агломераційні цехи, всі доменні печі (крім шостої), весь сталеплавильний і прокатний переділи.
Керівництво “ArcelorMittal Кривий Ріг” провело низку зустрічей з колективом для обговорення вимог, висунутих залізничниками, однак безрезультатно. За допомогою в нормалізації ситуації генеральний директор меткомбінату Парамжит Калон звернувся до Президента України Петра Порошенка, який доручив міністрові інфраструктури Володимиру Омеляну негайно надати допомогу. Міністр дав вказівку забезпечити метпідприємство людьми і за необхідності технікою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас