У США схвалили конструкцію складаного крила для пасажирського літака Boeing 777X (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США схвалили конструкцію складаного крила для пасажирського літака Boeing 777X (відео)

Фондовий ринок
727
Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) дозволило використовувати конструкцію складаного крила в літаках Boeing 777X. Сама по собі ця конструкція вже досить давно використовується в бойових палубних літаках і деяких легкомоторних моделях, але це вперше складані крила будуть використовуватися в авіалайнері таких розмірів, як Boeing 777X.
Для початку зазначимо, що необхідність застосування цього технологічного рішення у Boeing 777X обумовлена саме його розмірами. Кажучи точніше, він отримав дуже великий розмах крила (понад 71 метра). Тобто, жоден з існуючих аеропортів не міг би прийняти літак з таким розмахом крила. Щоб забезпечити сумісність з існуючими аеропортами і зберегти необхідний розмах крила, інженери Boeing вирішили використовувати складну конструкцію кінцівок. Вона дозволить при швартуванні зменшувати розмах крила літака на 7 метрів. Само собою, FAA для цього потрібно розробити відповідні нормативи і видати дозвіл.
Варто відзначити, що закінцівки крила Boeing 777X будуть складатися тільки після посадки, тоді як під час польоту вони жорстко закріплені. Більше того, для уникнення випадкового складання крил під час польоту передбачений спеціальний захисний механізм, який не дасть цьому статися.
Після того як Boeing 777X буде введено в експлуатацію, він стане найбільшим дводвигуновим пасажирським літаком у світі, будучи розрахованими на перевезення 425 пасажирів за рейс. Перший випробувальний політ Boeing 777X запланований на перший квартал наступного року, а комерційні рейси з використанням судна різними авіакомпаніями можуть початися в кінці 2019 року.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас