Золото в понеділок подешевшало до мінімуму цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото в понеділок подешевшало до мінімуму цього року

Банківські метали
502
Котирування ф’ючерсів на золото знижуються і можуть завершити день на мінімальній позначці в цьому році, повідомляє MarketWatch.
Трейдери розпродають метали та інші активи, які традиційно відносяться до “безпечних гаваней”, через ослаблення побоювань виникнення торгової війни між Китаєм і США.
Червневі контракти на Comex подешевшали на 0,6% – до $1283,9 за унцію.
За підсумками минулого тижня вони втратили 2,2%, що стало найгіршим п’ятиденним падінням з початку грудня 2017 року.
Ціна золота з негайною поставкою на LME зменшилася на 0,7% – до $1284,68 за унцію. За минулий тиждень вони подешевшали на 2%, що також стало рекордом з грудня.
У минулі вихідні представники США і КНР заявили про успіх чергового раунду переговорів, що цього разу проходили у Вашингтоні. Як сказав віце-прем’єр Держради КНР Лю Хе, сторони погодилися вживати заходів, які не допустили б торговельної війни між країнами, включаючи протидію зростанню торгових тарифів.
США і Китай “поставили торговельну війну на паузу”, заявив в неділю американський міністр фінансів Стівен Мнучин. За його словами, за підсумками двосторонніх переговорів Вашингтон і Пекін дійсно відмовилися від ідеї взаємного підвищення торгових тарифів.
Ціна ф’ючерсів на срібло з поставкою в липні на Comex опустилася в ході торгів у понеділок на 0,6% – до $16,355 за унцію.
На LME срібло подешевшало на 0,7% – до $16,3343 за унцію, тоді як котирування контрактів на паладій зросли на 0,5% – до $972,58 за унцію.
Ціна платини знизилася на 0,7% і перебувала на мінімальній позначці з середини грудня – $881 за унцію. При цьому зниження відбувається сьомі торги поспіль, чого не відбувалося з 2015 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас