Держгеонадр пропонує скасувати видачу ліцензій поза аукціоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держгеонадр пропонує скасувати видачу ліцензій поза аукціоном

Казна та Політика
141
Державна служба геології та надр України пропонує змінити процедуру отримання ліцензій поза аукціоном через механізм апробації. Про це повідомила прес-служба з посиланням на в. о. глави відомства Олега Кирилюка.
“Ми запропонували Мінприроди врахувати пропозиції і вимоги надрокористувачів щодо вилучення процесу апробації, який нівелює аукціонну діяльність з продажу вуглеводнів”, – зазначено в повідомленні.
За даними прес-служби, Держгеонадр також пропонує врахувати особливості оформлення висновків з оцінки впливу на навколишнє середовище в порядку проведення аукціонів з продажу спецдозволів на користування надрами.
“Ввести термін “договір з відкладеною обставиною” для надання можливості переможцю аукціону отримати дозвіл на користування надрами з розробленими висновками оцінки впливу”, – пропонує відомство.
Як повідомлялося, учасники нафтогазового ринку України гостро критикують Держгеонадр через відсутність аукціонів з нафтогазовим ліцензіями і практики надання спецдозволів поза конкурсом через механізм апробації.
Зазначимо, відомство відмовило ПАТ “Укргазвидобування” у видачі спеціального дозволу на геологічне вивчення та розробку Салакарської площі, що розташована в акваторії Азовського моря. “Укргазвидобування” намагалася оскаржити відмову у видачі ліцензії в Окружному адміністративному суді Києва, але суд підтримав позицію геологічної служби.
Нагадаємо, раніше Держгеонадр продовжила дію 19 спеціальних дозволів на користування надрами ДАТ “Чорноморнафтогаз” на період окупації Криму. А також Науково-технічна рада Державної служби геології та надр України рекомендувала виставити на аукціон спецдозволи на 9 нафтогазоносних площ найближчим часом.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас