Гройсман обіцяє автоматичне зростання пенсій в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман обіцяє автоматичне зростання пенсій в Україні

Казна та Політика
1170
Підвищення пенсій в Україні стане автоматичним і не залежатиме від політичних обіцянок.
Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, передає “Сегодня” з посиланням на прес-службу уряду.
“Пенсійна реформа, яка стартувала восени минулого року, перебуває на перших етапах впровадження, і попереду багато змін, одна з яких – автоматичне підвищення пенсій в залежності від можливостей економіки, а не політичних обіцянок”, – зазначив Гройсман.
Гройсман визнав, що зараз в Україні багато викликів, зокрема зростання цін.
“Але для стримування цін треба інвестувати в економіку, розвиток промисловості – для формування пропозиції товарів і послуг на ринку. І ми такі програми вводимо. А все, що заробить економіка, ми будемо реінвестувати в зростання добробуту людей”, – підкреслив Гройсман.
Зазначимо, як раніше заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, українцям перерахують пенсії в березні 2019 року. За його словами, цей перерахунок вирішить проблему громадян, які мають високий трудовий стаж і низькі виплати. Як відомо, при розрахунку пенсії враховується стаж і зарплата за останні три роки перед виходом на заслужений відпочинок. Таким чином, навіть при наявності великого стажу пенсія може виявитися дуже низькою – через невисоку зарплату.
Нагадаємо, в жовтні 2017 року, коли стартувала пенсійна реформа, військовим пенсіонерам не перерахували пенсії. У зв’язку з цим був розроблений законопроект, який повинні були направити до Верховної Ради, але через дискусії навколо цього документа процес його прийняття затягнувся. В результаті Кабінет міністрів підвищив пенсії військовим, не чекаючи рішення Верховної Ради про перерозподіл виплат. Тепер парламент повинен змінити законодавство так, щоб бійці з передової отримували найвищі пенсійні виплати.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас