Долар дорожчає на тлі ослаблення торгових побоювань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дорожчає на тлі ослаблення торгових побоювань

Валюта
465
Долар США в понеділок продовжує підйом до євро, ієни і багатьох інших валют на тлі ослаблення побоювань торгової війни між Китаєм і США і підвищення прибутковості US Treasuries.
Курс євро до долара склав на 9:30 за київським часом у понеділок $1,1740 в порівнянні з $1,1772 на закриття попередньої сесії.
Вартість американської валюти відносно японської підвищилася до 111,36 ієни/$1 з 110,78 ієни за підсумками минулого тижня. Євро подорожчав до ієни на 0,3%, до 130,75 ієни.
Доларовий індекс ICE, що відстежує динаміку долара відносно валют шести основних торговельних партнерів США, підвищився на 0,1%. Більш широкий індекс Bloomberg Dollar Spot додав також 0,1%, обновивши максимум з грудня минулого року. За попередні п’ять тижнів цей індикатор зріс на 4,4% слідом за підвищенням прибутковості US Treasuries.
У минулі вихідні представники США і КНР заявили про успіх чергового раунду переговорів, що цього разу проходили в Вашингтоні. Як сказав віце-прем’єр Держради КНР Лю Хе, сторони погодилися вживати заходів, які не допустили б торгової війни між країнами, включаючи протидію зростанню торгових тарифів.
США і Китай “поставили торгову війну на паузу”, заявив у неділю американський міністр фінансів Стівен Мнучін. За його словами, за підсумками двосторонніх переговорів Вашингтон і Пекін дійсно відмовилися від ідеї взаємного підвищення торгових тарифів.
Прибутковість 10-річних держоблігацій США в понеділок підвищилася на 1 базисний пункт, до 3,06%. В ході торгів минулого тижня вона піднімалася до 3,13% – максимуму з липня 2011 року.
Падіння євро в парі з доларом обмежують новини з Італії та Греції.
У Римі популістські партії, що перемогли на березневих виборах, домовилися про кандидатуру прем’єр-міністра і в понеділок представлять його і склад нового уряду президенту країни Серджіо Маттареллі. Ім’я майбутнього прем’єра не розкривається до візиту лідерів партій “Ліга” і “П’ять зірок” до президента, але, за даними джерел агентства Bloomberg, ним стане професор юриспруденції з Флорентійського університету Джузеппе Конте.
Тим часом Греція і її кредитори досягли попередньої угоди щодо пакету реформ, необхідного для завершення 8-річної програми фінансової допомоги Греції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас