Стало відомо, коли побудують залізницю з Києва до «Борисполя» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли побудують залізницю з Києва до «Борисполя»

Фондовий ринок
1768
“Державна компанія «Укрзалізниця» до 1 грудня 2018 року завершить будівництво залізничного сполучення столиці з найбільшим аеропортом країни «Бориспіль».
За інформацією прес-служби Кабінету міністрів України, про це доповів прем’єр-міністру Володимиру Гройсману в. о. голови правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов.
«Тяжкий термін, але до 1 грудня об’єкт буде зданий. Будівництво почали. Зараз фінально узгоджуємо вид станції», – сказав Кравцов. «Важливо до 1 грудня завершити проект і надати пасажирам альтернативний транспорт – щоб якісно добиратися в аеропорт або з аеропорту, по місту і в інші міста України», – прокоментував у відповідь Гройсман.
У лютому 2018 року Кабмін підтримав розроблений «Укрзалізницею» проект будівництва швидкісної лінії залізничного сполучення з «Борисполем». За даними уряду, попит на послуги повітряного транспорту зростає. Річний пасажиропотік аеропорту «Бориспіль» за підсумками 2017 року склав 7-8 млн пасажирів. Але досі пасажири не мають альтернативного автомобільного способу дістатися до аеропорту чи з аеропорту до Києва.
Згідно з проектом будівництва, лінія буде прокладена від вокзалу «Київ-Пасажирський», через станцію «Видубичі» до терміналу D аеропорту «Бориспіль». Розрахунковий час у дорозі складає 35 хвилин. На цьому маршруті будуть використовуватися 11 поїздів PESA 620м на 91 місце і 2 поїзди PESA 630м на 192 місця.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас