МВС і експерти ЄС розробляють стратегію діяльності української поліції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС і експерти ЄС розробляють стратегію діяльності української поліції

Казна та Політика
406
Міністерство внутрішніх справ і Консультативна місія Євросоюзу розробляють стратегію діяльності української поліції. Про це повідомив глава місії Кястутіс Ланчінскас.
“Ми зараз спільно з Міністерством внутрішніх справ працюємо над стратегічним планом поліції, тому що досі стратегічне планування було тільки на формальному рівні, а ми хочемо допомогти з’єднати планування і реальну діяльність, щоб ваші інституції вміли рахувати витрати і планувати їх, тощо”, – заявив Ланчінскас.
При цьому, як повідомив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич, українське силове відомство спільно з європейськими фахівцями готує підрозділ поліції спеціального призначення. “Зараз ми вже з консультативною місією ЄС, з експертами з європейських країн безпосередньо зі Швеції і Данії готуємо поліцейський підрозділ спецпризначення для забезпечення громадської безпеки під час масових заходів”, – сказав він.
За його словами, вже підготовлено близько 70 поліцейських, навчених за новою методикою.
“Також готуються фахівці і тренери з підготовки особового складу щодо запобігання насильству в сім’ї. У кожному регіоні є такі фахівці і тренери, які працюють з ювенальною превенцією. На 2018-2019 у нас дуже багато проектів, зокрема, це створення підрозділів детективів тощо”, – додав Фацевіч. Він також повідомив, що діалогова поліція, діяльність якої спрямована на мінімізацію демонстрації сили, показує ефективні результати роботи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас