Китай дозволив продаж Toshiba Memory, угода закриється 1 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай дозволив продаж Toshiba Memory, угода закриється 1 червня

Фондовий ринок
292
«Мильна опера», що супроводжує продаж напівпровідникового підрозділу корпорації Toshiba, підійшла до свого завершення. Японський гігант випустив прес-реліз, у якому повідомив про одержання від китайського регулятора всіх необхідних дозволів на продаж підрозділу Toshiba Memory.
Підрозділ TMC вирішено було продати ще в березні 2017 року. Виручена за нього сума у розмірі понад $18 млрд необхідна була корпорації для покриття частини боргів від банкрутства американської «атомної» дочки Toshiba компанії Westinghouse. В іншому випадку Toshiba не змогла б реструктуризувати борги і змушена була б зняти свої акції з торгів на Токійській біржі цінних паперів. Це була б катастрофа.
У зазначений вище термін підрозділ TMC продати не вийшло. Цьому завадив виробничий партнер Toshiba компанія Western Digital (через СП з колишньою компанією SanDisk). Після шести місяців напружених переговорів підрозділ Toshiba Memory було продано консорціуму KK Pangea на чолі з інвестиційним фондом Bain Capital. У консорціум увійшли японські банки, компанія Hoya, сама Toshiba, SK Hynix й американські інвестори» в особі компаній Apple, Dell, Kingston, Seagate.
У жовтні 2017 року, через кілька тижнів після анонсу про угоду з KK Pangea, регулюючі органи всіх ключових країн, крім Китаю, дозволили продаж Toshiba Memory. Китай дав дозвіл тільки вчора. Пауза, що тривала два місяці – з березня (з крайнього для Toshiba терміну), викликала чутки про можливе скасування продажу Toshiba Memory. У компанії все заперечували і обіцяли завершити продаж цього літа. Як бачимо, Toshiba дотрималася обіцянку. Закриття угоди відбудеться 1 червня.
Додамо, контрольний пакет акцій Toshiba Memory залишився в руках японців. Американські компанії отримали акції, які не мають права голосу. Компанія SK Hynix, зв’язку з якою як з конкурентом боялися найбільше, отримала пакет акцій для голосування в розмірі 15% і не має права протягом 10 років його розширювати. Додатково вжито заходи, щоб не дати можливість представникам SK Hynix отримати доступ до технологічних секретів Toshiba. Наприклад, підрозділ TMC отримав власну комп’ютерну мережу, ізольовану від корпоративної мережі.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас