Tesla буде потрібно залучити $10,5 млрд до кінця 2020 р. - Goldman — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla буде потрібно залучити $10,5 млрд до кінця 2020 р. - Goldman

Фондовий ринок
526
Американському виробнику електромобілів і сонячних панелей Tesla Inc. буде потрібно залучити близько $10,5 млрд капіталу до кінця 2020 року для збереження діяльності та виконання своїх цілей, вважають аналітики Goldman Sachs.
Ця сума необхідна для фінансування поточних операцій компанії, витрат на нові продукти і розширення виробничих потужностей. Прогнози експертів враховують, в тому числі, оголошені Tesla плани з будівництва автомобільного заводу в Китаї.
Дані потреби “можуть фінансуватися декількома способами, включаючи випуск нових облігацій (забезпечених і/або незабезпечених), конвертованих нот і акцій”, йдеться в повідомленні банку. Однак збільшення боргового навантаження може чинити тиск на кредитний профіль компанії, а випуск акцій або конвертованих в них інструментів – розмити частки нинішніх акціонерів.
При публікації звітності за перший квартал Tesla повідомила про те, що не планує позичати кошти в цьому році. Головний виконавчий директор Ілон Маск на прес-конференції заявив, що він “не хоче” залучати капітал.
Проте, деякі експерти вважають, що Tesla будуть потрібні такі кроки, оскільки вона, як і раніше, не досягла поставлених цілей за обсягом виробництва Model 3, повідомляє MarketWatch.
Фінансове становище є предметом пильної уваги інвесторів, які стурбовані тим, що їй не вистачить ліквідності. Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service у березні погіршило рейтинги Tesla, в тому числі через ці побоювання.
Аналітики Goldman Sachs не очікують, що компанія зможе генерувати позитивний вільний грошовий потік до кінця 2020 року.
На їхню думку, якщо Tesla зможе досягти стабільного рівня виробництва Model 3 по 10 тис. на тиждень і просунеться у виконанні інших своїх проектів розширення, їй як і раніше буде необхідно близько $5 млрд.
Котирування акцій Tesla в ході торгів у п’ятницю знизилися на 1,4%. Капіталізація виробника електромобілів з початку поточного року скоротилася на 8%. Американський фондовий індекс Standard & Poor’s 500 за цей період піднявся на 1,5%, а Dow Jones Industrial Average – менш ніж на 0,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас