Фонд гарантування не може продати найбільший ТРЦ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування не може продати найбільший ТРЦ

Фондовий ринок
934
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не зміг продати на торгах 18 травня права вимоги за двома кредитами банку “Надра”, в заставі за якими перебуває недобудований столичний торгово-розважальний центр Respublika за 1,1 мільярда гривень.
Як свідчать результати аукціону на сайті “ProZorro.Продажі”, після чергового аукціону покупців на ТРЦ Respublika знайти не вдалося.
Водночас Фонд гарантування оголосив черговий аукціон по даному лоту, торги по ньому відбудуться 30 травня.
При цьому, початкова ціна лота не буде знижена вже треті торги поспіль і складе 1,1 млрд грн. Крок аукціону – 1% (11 млн грн).
Таким чином, з моменту проведення першого аукціону 7 липня 2017 року вартість прав на ТРЦ Respublika знизилася майже в 2,3 рази (з 2,495 млрд грн).
Раніше в прес-службі Фонду гарантування відзначали, що активи, включені до складу лота, перебувають у заставі у Нацбанку.
“Незважаючи на це, НБУ як забезпечений кредитор, маючи право погоджувати спосіб і місце реалізації активу, визначив, що повторні торги з продажу цього лота відбудуться без зниження початкової ціни реалізації”, – повідомляли в прес-службі Фонду.
Раніше повідомлялося про інтерес бізнесмена Олександра Ярославського до ТРЦ Respublika.
Господарський суд Києва 18 травня 2017 року задовольнив позов НБУ до кіпрської компанії Berlinotto Limited про звернення стягнення на частку корпоративних прав ТОВ “Мегаполісжитлобуд” (Київ), яка взяла кредит в банку “Надра”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас