В Україні планують впроваджувати об'єкти "зеленої" енергетики через аукціони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні планують впроваджувати об'єкти "зеленої" енергетики через аукціони

Енергетика
258
У Держенергоефективності пропонують проводити аукціони для відбору проектів сонячних електростанцій потужністю понад 20 МВт і вітроелектростанцій потужністю понад 30 МВт.
Про це повідомили в прес-службі Держенергоефективності з посиланням на главу відомства Сергія Савчука.
«Поетапне впровадження ефективної системи аукціонів дасть можливість зменшити вартість виробництва енергії з відновлюваних джерел і підвищити конкурентоспроможність бізнесу в цій сфері», – прокоментував Савчук.
До участі в аукціоні пропонуються проекти з встановлення сонячних станцій потужністю від 20 МВт і вітроелектростанцій потужністю від 30 МВт.
Передбачається, що переможець аукціону матиме можливість продавати «чисту» електроенергію протягом 20 років.
«На нашу думку, такі реформи вимагають заснування Міжвідомчого координаційної центру проведення аукціонів, який буде розробляти правила і план-графік проведення аукціонів, контракти для учасників», – зазначив Савчук.
До роботи Центру передбачається залучити представників профільних органів влади, ДП «Енергоринок», НЕК «Укренерго», міжнародних організацій та асоціацій.
«Разом з введенням аукціонів, ми вважаємо за необхідне продовжити роботу «зелених» тарифів. При цьому, з огляду на падіння вартості СЕС і необхідність збалансування енергосистеми, ми припускаємо планову оптимізацію «зелених» тарифів на різні види генерації «чистої» енергії з 2020 року», – додав Савчук.
Як зазначається, Держенергоефективності для розробки концепції проведення аукціонів проаналізувало практику введення аукціонів в країнах Євросоюзу та світу, пропозиції народних депутатів України, асоціацій в сфері відновлюваної енергетики, міжнародних фінансових установ, девелоперів та інших зацікавлених сторін.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас