ПроКредит Банк пройшов перший наглядовий аудит системи екологічного менеджменту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПроКредит Банк пройшов перший наглядовий аудит системи екологічного менеджменту

Особисті фінанси
71
ПроКредит Банк отримав підтвердження відповідності своєї системи еко-менеджменту стандарту ISO 14001:2015 в рамках першого наглядового аудиту. Сертифікація системи еко-менеджменту була проведена в березні 2017 року компанією ТЮВ Тюрінген (TÜV Thüringen e.V.). Перший наглядовий аудит – в березні 2018 року. За умови успішного проходження щорічних наглядових аудитів, сертифікат діє до березня 2020 року і поширюється на всі відділення ПроКредит Банку.
Система екологічного менеджменту дозволяє ПроКредит Банку управляти своїм впливом на навколишнє середовище. Банк не здатний негативно впливати на навколишнє середовище безпосередньо; така специфіка сфери надання фінансових послуг. Прямий вплив обмежено споживанням енергії, палива, паперу та води, а також формуванням відходів. При цьому, в 2017 році банк знизив своє споживання енергії на 15%, паперу та води – на 2% і 14%, відповідно.
Тому ПроКредит Банк приділяє значну увагу екологічному підходу у своїй кредитній діяльності. Через фінансування клієнтів банк хоч і опосередковано, але більш значуще впливає на навколишнє середовище, ніж безпосередньо. Тому ПроКредит Банк ретельно перевіряє, як потенційні позичальники керують екологічним і соціальним ризиками своєї діяльності, і фінансує тільки ті компанії, де управління цими ризиками знаходиться на належному рівні.
Крім того, банк фінансує «зелені інвестиції» – інвестиції в енергоефективність, поновлювану енергетику і екологічно-дружні проекти. Станом на 30 квітня 2018 року зелений портфель банку складає 59,6 млн. євро; кількість поточних кредитів – 499. Частка зелених кредитів становить 12,9% від загального кредитного портфеля.
Знаковими для 2017 року стали кредити, видані на будівництво сонячних електростанцій. Фінансування таких проектів було здійснено ПроКредит Банком вперше. Сума виданих кредитів склала 2,1 млн євро, кількість – 3. Інвестицію в будівництво сонячної станції здійснив і сам ПроКредит Банк. У жовтні 2017 року була запущена станція на даху будівлі Головного офісу банку потужністю 11 кВт/пік. ПроКредит Банк націлений на підтримку відновлюваної енергетики в Україні і планує збільшити портфель кредитів на такі проекти до 20 млн євро в 2018 році, а також запустити другу чергу дахової сонячної станції і замінити частину свого автопарку електромобілями.
За матеріалами:
ПроКредит Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас