Доларовий індекс завершує зростанням п'ятий тиждень поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доларовий індекс завершує зростанням п'ятий тиждень поспіль

Валюта
202
Курс долара США до євро слабо знижується в п’ятницю після незначного підйому напередодні.
Пара євро/долар торгується на рівні $1,1811 у порівнянні з $1,1795 на закриття попередньої сесії.
Спотовий доларовий індекс, що розраховується Bloomberg, з початку цього тижня збільшився на 1% завдяки позитивним статистичним даним. Індикатор піднімається п’яту сесію поспіль, що є найтривалішим періодом безперервного зростання з липня 2015 року. За цей період значення індексу підвищилося на 4,2%.
У п’ятницю значення індексу стабільне.
“Долар зміцнюється, оскільки сильні статдані послаблюють побоювання, що високі прибутковості держпаперів чинять тиск на економічне зростання, – відзначає аналітик Mitsubishi UFJ Trust & Banking Corp. у Токіо Сунтаро Ікесіма. – Долар – найкраща валюта для купівлі, оскільки ситуація в економіці США краща в порівнянні з єврозоною або Великобританією, де зберігаються побоювання уповільнення зростання”.
Прибутковість десятирічних US Treasuries в п’ятницю зросла на 1 базисний пункт (б.п.) – до 3,12%, що є максимумом з 2011 року, з початку цього тижня вона збільшилася на 15 б.п.
Американська валюта продовжує дорожчати щодо єни, завершуючи зростанням восьмий тиждень поспіль – це найбільший подібний період з жовтня 2014 року.
Підвищення ключового індексу споживчих цін в Японії в квітні сповільнилося другий місяць поспіль, і це показує, що цільовий показник інфляції в країні як і раніше недосяжний.
Споживчі ціни без урахування свіжих продуктів харчування в Японії, ключовий показник інфляції, що відстежується Центробанком країни, в квітні 2018 року зросли на 0,7% в річному вираженні, свідчать дані міністерства внутрішніх справ і комунікацій країни.
Підйом сповільнилося з березневого рівня в 0,9% і виявився слабшим, ніж очікували експерти (0,8%).
Курс долара до єни піднявся до 110,85 єни в порівнянні з 110,77 єни напередодні. Вартість євро відносно єни збільшилася до 130,94 єни проти 130,65 єни на закриття попередньої сесії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас