"Укрзалізниця" вже в травні підвищить ціну квитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" вже в травні підвищить ціну квитків

Фондовий ринок
2162
“Укрзалізниця” проіндексує тарифи на пасажирські перевезення в два етапи: перший етап підвищення цін на квитки на 12% – з 00:00 30 травня, другий етап – також на 12% з 1 жовтня 2018 року, повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі ПАТ в четвер.
Загальна індексація складе 25%.
Відповідний наказ буде опублікований 29 травня 2018 року в “Урядовому віснику”.
Як підкреслюють в компанії, остання індексація тарифів на пасажирські перевезення проводилася в жовтні 2014 року (на 12%). Тим часом до теперішнього часу фактичне зростання індексу споживчих цін склало 192,2%, індекс цін виробників промислової продукції – 206,3%.
“Таким чином, тільки в 2017 році “Укрзалізниця” отримала від перевезень пасажирів у дальньому сполученні 3,6 млрд грн збитку. Але навіть в таких умовах за останні чотири роки компанія майже вдвічі збільшила фонд заробітної плати залізничників і розширила соціальні гарантії для працівників”, – зазначається у відповіді на запит агентства.
У прес-службі “Укрзалізниці” підкреслюють: фактичне підвищення рівня заробітних плат у галузі за період з 2016 року по сьогоднішній день склало понад 70%, а для окремих категорій працівників, зокрема, машиністів, зростання заробітної плати досяг 90%. “Зменшення збитків від пасажирських перевезень створить передумови для розгляду можливості подальшого зростання заробітної плати залізничників”, – зазначають у компанії.
Як додали в прес-службі, в разі купівлі квитків до 29 травня включно на більш пізні дати доплата не передбачена.
На початку квітня повідомлялося, що “Укрзалізниця” відклала підвищення цін на квитки, оскільки відповідний наказ Міністерства інфраструктури узгоджувався причетними відомствами.
“Укрзалізниця” планувала з 1 квітня 2018 року підвищити ціни на пасажирські залізничні перевезення (крім приміських) на 10%, а в цілому провести таке підвищення ще два рази цього року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас