Субсидії по-новому: які права зберегли за українцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Субсидії по-новому: які права зберегли за українцями

Казна та Політика
3418
Уряд, після введення нових правил надання субсидій з 1 травня, зберіг за субсидіантами право оформляти їх не на всіх зареєстрованих, а на осіб, які фактично мешкають у квартирі.
Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства соціальної політики.
«Право оформити субсидію не на всіх зареєстрованих, а на осіб, які фактично мешкають у квартирі, з 1 травня 2018 р. збереглося. Держава йде назустріч сім’ям, в яких прописані повнолітні діти, але вже багато років не проживають з батьками, і пропонує доходи тих, хто прописаний, але фактично не проживає в квартирі, не враховувати при розрахунку розміру субсидії», – йдеться в повідомленні.
Міністерство відзначило, що в такому випадку мешканець квартири при оформленні субсидії в декларації про доходи в розділі «склад сім’ї» повинен вказати родичів, які зареєстровані, але не живуть з одержувачем субсидії. Зокрема, треба написати: «зареєстровані, але не проживають».
У повідомленні йдеться, що разом з декларацією треба подати заяву з проханням розглянути на комісії питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які мешкають у квартирі, підкресливши відповідні слова.
А також обов’язково надати документ, що підтверджує факт не проживання відповідної особи за цією адресою (довідка з місця роботи в іншому місці, довідка про навчання в іншому місці, про перебування на лікуванні).
На підставі цієї заяви Управління соціального захисту направляє в помешкання цього заявника державного соціального інспектора.
Він в свою чергу складає акт обстеження матеріально-побутових умов проживання. Далі в органі соціального захисту готують подання на комісію, яка приймає рішення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас