ЄвроХім йде з ринку України, продав збутову "дочку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄвроХім йде з ринку України, продав збутову "дочку"

Фондовий ринок
1374
Група “ЄвроХім” йде з ринку України, продала свою збутову “дочку” – “Агроцентр ЄвроХім-Україна” компанії, пов’язаній з її колишнім менеджментом, йдеться в повідомленні “ЄвроХіму”.
Раніше в середу “ЄвроХім” розкрив, що вийшов з капіталу “Агроцентр ЄвроХім-Україна”, однак оперативний коментар компанії “Інтерфаксу” отримати не вдалося.
Вартість угоди і її умови не розкриваються.
“Нещодавні дії влади України щодо обмеження поставок добрив іноземними компаніями, а також очікування подальшого погіршення ділової кон’юнктури на даному ринку, стали причиною такого рішення групи”, – зазначає “ЄвроХім”.
“ЄвроХім” має намір продовжити консультації з українською владою про майбутні можливості в Україні через своє європейське представництво, в той час як група зосередить свої зусилля на інших ринках, що зростають.
Восени 2017 року Україна ввела санкції стосовно кількох підприємств групи “ЄвроХім”, а також інших російських постачальників добрив. Торговельні обмеження були введені з 29 жовтня 2017 року. Влада мотивувала це тим, що компанії постачали продукцію в “ДНР” і “ЛНР”.
У грудні українська влада ввела повну заборону на імпорт гранульованої і кальцинованої аміачної селітри, а також сульфату амонію російського виробництва з 1 березня 2018 року до кінця 2019 року.
“ЄвроХім” повідомляв, що ужив усіх необхідних заходів для перенаправлення продукції з ринку України на альтернативні ринки “з мінімальною втратою прибутковості”.

Довідка Finance.ua:

  • “ЄвроХім” – один з найбільших у світі виробників міндобрив. До складу групи входять російські заводи “Невинномиськ Азот”, “Новомосковський “Азот”, “Фосфорит”, “Білоріченські міндобрива” і Ковдорський ГЗК, литовський завод фосфорних добрив Lifosa і завод в Бельгії EuroChem Antwerpen.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас