Morgan Stanley чекає нафту по $90 за барель на тлі революції в судноплавстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley чекає нафту по $90 за барель на тлі революції в судноплавстві

Енергетика
3572
Котирування Brent досягнуть $90 за барель до 2020 року, коли мають набрати чинності нові міжнародні вимоги до суднового пального, які змінять структуру виробництва в нафтопереробній галузі, прогнозують аналітики Morgan Stanley.
Вони вважають, що цей фактор буде надавати підтримку цінам в найближчі два роки чи не сильніше, ніж геополітика на Близькому Сході і дії ОПЕК, пише агентство Bloomberg.
З січня 2020 року судна повинні будуть використовувати пальне з більш низьким вмістом сірки, і це призведе до зростання попиту на середні дистиляти, включаючи дизель та морський газойль, відзначають експерти Morgan Stanley.
“Ми очікуємо боротьбу за середні дистиляти, в результаті якої збільшаться крек-спреди, а слідом за ними піднімуться і ціни на нафту”, – йдеться в їхньому огляді.
Нафта вже отримала підтримку від зниження видобутку ОПЕК і геополітичних ризиків, включаючи рішення США про відновлення санкцій до Ірану, і зміна регулювання про суднове пальне має посилити підвищувальний вплив на ціни.
Нафта марки Brent з поставкою в липні зараз торгується на максимальних рівнях з кінця 2014 року, більше $78 за барель. При цьому ф’ючерси з виконанням в січні 2020 року коштують близько $66,6 за барель.
Міжнародна морська організація вимагає знизити максимальний вміст сірки в судновому пальному з 3,5% (порогового значення в більшості регіонів в даний час) до 0,5% з метою боротьби з забрудненням повітря. Очікується, що ці зміни призведуть до надлишку пропозиції високосірчаного мазуту і зростання попиту на нафтопродукти, що відповідають новим вимогам, що змусить переробні підприємства виробляти більше останніх.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас