Омелян анонсував проект з мультимодального переміщення транзитної пошти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян анонсував проект з мультимодального переміщення транзитної пошти

Фондовий ринок
256
Кабінет Міністрів України сьогодні, 16 травня, схвалив постанову щодо реалізації пілотного проекту з мультимодального переміщення транзитних поштових відправлень.
Про це міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив на своїй сторінці у Facebook.
“Робимо реальні кроки, щоб реалізувати транзитний потенціал України! Рік важкої праці і сьогодні на засіданні Кабміну схвалили постанову, ініційовану спільно МІУ та ДФС, про реалізацію пілотного проекту з мультимодального переміщення транзитних поштових відправлень”, – повідомив урядовець.
За його словами, майже всі успішні національні пошти (серед яких пошти Німеччини та Нідерландів, Гонконгу та Сінгапуру, країн Балтії, Казахстану, Грузії) активно працюють у так званому мультимодальному форматі. У цій моделі великі e-commerce партнери направляють консолідовані вантажі (вантаж, що перевозиться одним транспортним засобом, але складається з декількох партій товарів, призначених різним одержувачам – ред.) в транзитну країну, в якій поштовий оператор його обробляє, сортує та направляє вже індивідуальні поштові відправлення до країн призначення за найвигіднішими та найшвидшими маршрутами.
“Укрпошта, наш національний оператор, вже в 2017 році опрацювала більше 1 млн кг транзитних поштових відправлень – Ігор Смілянський та його команда збільшили цей перспективний бізнес у порівнянні з 2016 роком втричі! Це добрий старт, однак вірю, що в 2018-19 роках Україна має шанс значно наростити ці обсяги та стати активним гравцем і в мультимодальному переміщенні транзитної пошти”, – зазначив Омелян та наголосив, що схвалення постанови стане поштовхом і для розвитку вантажної авіа-інфраструктури країни, яка потребує розширення для реалізації таких проектів розвитку.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас