Коломойський допускає визнання судом незаконною націоналізацію Приватбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський допускає визнання судом незаконною націоналізацію Приватбанку

Фондовий ринок
569
Колишній співвласник націоналізованого Приватбанку Ігор Коломойський допускає визнання судом незаконною націоналізацію Приватбанку.
Про це він повідомив в інтерв’ю виданню Deutsche Welle.
“Зовсім недавно його (Приватбанку) акціями володів я і мій партнер Боголюбов, відсотків на 90. Потім відбулася незаконна, з моєї точки зору, націоналізація. З приводу чого йдуть судові процеси в Україні, і йдуть вони, скажімо так, з перемінним успіхом, але більше, як на мене, на нашу користь. І якщо суд вирішить, що націоналізація була неправильна, то тоді нам по ідеї повинні повернути банк. І тоді весь лондонський процес закінчиться сам по собі, тому що ми ж не можемо самі проти себе судитися”, – сказав бізнесмен.
При цьому він прокоментував судовий процес, що розглядається Лондонським судом.
“На сьогоднішній день, поки контроль у держави за банком, вони ініціювали процес в Лондоні з однією метою – якось нам ускладнити життя, обмежити наші активи. Заморозити ці активи, ввести нам обмеження у власних витратах. Поки є такий наказ суду, ми його виконуємо, такі правила гри”, – підкреслив він.
При цьому Коломойський повідомив, що він є опонентом Президента Петра Порошенка.
“Ми ніде не змагаємося з Порошенком, але я йому опонент. Опонент світоглядний. Це полягає в нашому різному ставленні до життя. До демократії, до свободи слова, до подій в Україні, до того, яким повинен бути президент. У мене з приводу нього дуже велике розчарування. Наприклад, Порошенко для того, щоб вдруге обратися Президентом (у нього така ідея фікс), повинен повністю контролювати всі телеканали. Ну, як у нашого північно-східного сусіда. Там теж колись були всі телеканали приватними”, – сказав бізнесмен.
У грудні Високий суд Англії та Уельсу прийняв рішення про арешт активів колишніх власників Приватбанку Коломойського і Боголюбова на суму 2,5 млрд доларів.
Рішення про арешт активів було прийнято на підставі наданих суду детальних доказів, що Коломойський і Боголюбов вивели з банку майже 2 млрд доларів шляхом здійснення низки незаконних операцій, в результаті яких кошти переводилися на компанії, які їм таємно належали або перебували під їхнім контролем.
Через цей процес Приватбанк планує повернути кошти, сума яких разом з відсотками становить понад 2,5 млрд доларів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас