Долар стабільний до євро та єни в середу після істотного зміцнення напередодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар стабільний до євро та єни в середу після істотного зміцнення напередодні

Валюта
143
Курс долара США до євро стабільний у середу після істотного стрибка напередодні слідом за підйомом прибутковості US Treasuries.
Пара євро/долар торгується на рівні $1,1835 у порівнянні з $1,1838 на закриття попередньої сесії. Вартість американської валюти щодо єни опустилася до 110,30 єни проти 110,35 єни напередодні.
У вівторок долар подорожчав на 0,7% по відношенню до євро і на 0,6% до єни. Індекс ICE, що відслідковує коливання долара до шести основних світових валют, піднявся на 0,7%, що стало найістотнішим стрибком за сім тижнів, свідчать дані FactSet.
У середу індекс ICE втрачає менше 0,1%.
Курс долара США традиційно рухається в одному напрямку з процентними ставками американських держпаперів. У вівторок прибутковість десятирічних US Treasuries піднялася вище за позначку в 3%, до максимального рівня з 2011 року.
Підтримку прибутковості американських казначейських паперів надало скорочення ризиків переростання торгової суперечки між США і Китаєм в торгову війну, відзначає аналітик Hantec Markets Річард Перрі.
“Різниця в процентних ставках держпаперів позначається на динаміці валют, і в даному випадку підтримало зміцнення долара щодо єни”, – цитує експерта MarketWatch.
У середу трейдери будуть стежити за статданими за економікою США, в тому числі за звітами про будівництво житла і промвиробництво.
“У вівторок економічні статдані були сприйняті позитивно. Вони також підвищили очікування посилення політики Федрезервом, що підштовхнуло до зростання прибутковості держпаперів і долара США”, – говорить старший економіст St.George Bank в Сіднеї Чжану Чан.
Роздрібні продажі в США в квітні зросли другий місяць поспіль – на 0,3% порівняно з попереднім місяцем, свідчать дані міністерства торгівлі країни. Підйом сповільнився з переглянутих 0,8% у березні, однак збігся з очікуваннями експертів.
Роздрібні продажі без урахування автомобілів, бензину і будматеріалів (так звана “контрольна група” – показник, який використовується для розрахунку ВВП США), збільшилися на 0,4%, як і очікувалося.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас